Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schelluinen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Schelluinen? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Schelluinen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schelluinen-4209

Vloerverwarming laten leggen in Schelluinen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, toilet, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, PVC, tegels, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Schelluinen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts nabij Schelluinen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Schelluinen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Schelluinen

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Schelluinen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Schelluinen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schelluinen liggen rond de €1175,00 tot €2175,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schelluinen (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€765 – €785
20 m2€950 – €1250€1100 – €1475
40 m2€2325 – €2850€2625 – €3250
65 m2€3825 – €4375€4000 – €4750
80 m2 +€5125 – €5800€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Let op: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schelluinen? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Tricht, Spijk en Meteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schelluinen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schelluinen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4209.

Plaats een reactie