Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brandwijk vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Brandwijk? Het is een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brandwijk!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-brandwijk-2974

Vloerverwarming laten leggen in Brandwijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zo weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, toilet, badkamer, gang, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Brandwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Brandwijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Brandwijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, WTH, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Brandwijk

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Brandwijk

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Brandwijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een voordelige manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Brandwijk komen uit tussen de €1200,00 – €1850,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brandwijk (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€775 – €805
25 m2€875 – €1225€975 – €1650
40 m2€2300 – €2825€2500 – €3225
70 m2€3725 – €4500€4150 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5775€5575 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brandwijk? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Bleskensgraaf, Ottoland en Oud-Alblas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Molenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Brandwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brandwijk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2974.

Plaats een reactie