Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwpoort vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nieuwpoort? Het is een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwpoort!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nieuwpoort-2965

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwpoort

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, vinyl, tegels, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuwpoort alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming specialisten regio Nieuwpoort

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nieuwpoort.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwpoort

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Nieuwpoort

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwpoort.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwpoort variëren tussen de €1150,00 – €1850,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwpoort (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€750 – €780
25 m2€925 – €1325€1025 – €1600
40 – 45 m2€2225 – €2750€2575 – €3400
65 m2€3750 – €4425€4025 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5775€5600 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema check je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwpoort? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Kinderdijk, Langerak en Streefkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Molenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwpoort?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwpoort, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2965.

Plaats een reactie