Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud-Alblas vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oud-Alblas? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform lees je veel info over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oud-Alblas!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-oud-alblas-2969

Vloerverwarming laten leggen in Oud-Alblas

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, laminaat, PVC, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oud-Alblas vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail bieden wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Oud-Alblas

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we nuttige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oud-Alblas.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oud-Alblas

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oud-Alblas

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oud-Alblas.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud-Alblas komen uit tussen de €1050,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende facetten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud-Alblas (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€775 – €810
20 m2€850 – €1350€1075 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2800€2550 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4475€4100 – €4800
85 m2 +€5100 – €5750€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Tip: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud-Alblas? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Langerak, Bleskensgraaf en Nieuwpoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oud-Alblas?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud-Alblas, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2969.

Plaats een reactie