Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bunnik vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Bunnik? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts ontdek je praktische informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bunnik!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bunnik-3984

Vloerverwarming laten leggen in Bunnik

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, toilet, gang, keuken, badkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood product ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, PVC, parket, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bunnik op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bunnik en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Bunnik

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bunnik.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Technea, WTH, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bunnik

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bunnik

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bunnik.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een goedkope manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bunnik liggen tussen de €1150,00 tot €2175,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bunnik (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€770 – €795
25 m2€925 – €1200€1100 – €1625
45 m2€2325 – €2825€2525 – €3250
65 – 70 m2€3750 – €4500€4075 – €4900
85 m2 +€5200 – €5800€5550 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bunnik? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Houten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bunnik is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.bunnik.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bunnik?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bunnik, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3703, 3704, 3980, 3981.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie