Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Streefkerk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Streefkerk? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts delen we veel info over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Streefkerk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-streefkerk-2959

Vloerverwarming laten leggen in Streefkerk

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, parket, tapijt, vinyl, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Streefkerk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Streefkerk

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming vertellen we meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Streefkerk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Streefkerk

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Streefkerk

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Streefkerk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Streefkerk variëren tussen de €1200,00 tot €1900,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Streefkerk (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€770 – €800
20 m2€800 – €1350€1050 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2875€2600 – €3375
60 m2€3750 – €4500€4050 – €4850
85 m2 +€5225 – €5750€5550 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Streefkerk? Op deze pagina bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Lekkerkerk, Kinderdijk en Ouderkerk aan den IJssel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Molenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Streefkerk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.900 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Streefkerk, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2959.

Plaats een reactie