Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijngaarden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Wijngaarden? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je alles over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wijngaarden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-wijngaarden-3366

Vloerverwarming laten leggen in Wijngaarden

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, tegels, vinyl, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wijngaarden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Wijngaarden

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets check je informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wijngaarden.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Wijngaarden

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Wijngaarden

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijngaarden.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijngaarden variëren tussen de €1100,00 – €2025,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijngaarden (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€775 – €780
25 m2€800 – €1200€1075 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2750€2650 – €3200
60 m2€3700 – €4500€4125 – €4900
80 m2 +€5175 – €5675€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijngaarden? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Puttershoek, Giessenburg en s-Gravendeel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor groene energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijngaarden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor 10-15 m2 tot zeker €5.250 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijngaarden, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3366.

Plaats een reactie