Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langerak vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Langerak? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langerak!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-langerak-2967

Vloerverwarming laten leggen in Langerak

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste installaties zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, parket, tegels, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Langerak op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming experts regio Langerak

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Langerak.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Langerak

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Langerak

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Langerak.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Langerak komen uit tussen de €1025,00 tot €2350,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langerak (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€765 – €795
20 m2€800 – €1250€1000 – €1600
40 – 50 m2€2325 – €2875€2700 – €3325
70 m2€3825 – €4425€4000 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5700€5650 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langerak? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Groot-Ammers, Waal en Kinderdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Molenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Langerak?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langerak, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2967.

Plaats een reactie