Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groot-Ammers vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Groot-Ammers? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Groot-Ammers!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-groot-ammers-2964

Vloerverwarming laten leggen in Groot-Ammers

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In die situatie heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, toilet, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, linoleum, parket, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Groot-Ammers zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Groot-Ammers

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Groot-Ammers.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Magnum, Therminon, e-Heat0Groot-Ammers

  Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Groot-Ammers

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Groot-Ammers.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Groot-Ammers schommelen tussen de €1200,00 tot €1925,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groot-Ammers (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€760 – €790
25 m2€825 – €1300€975 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2900€2600 – €3400
65 m2€3700 – €4500€4075 – €4875
80 – 85 m2€5175 – €5800€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: diverse vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder delen we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groot-Ammers? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Streefkerk, Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Groot-Ammers?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groot-Ammers, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2964.

Plaats een reactie