Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Arkel vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Arkel? Het is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vind je praktische informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Arkel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-arkel-4241

Vloerverwarming laten leggen in Arkel

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door die keuze ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, linoleum, tapijt, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Arkel zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Arkel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we handige informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Arkel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Technea, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Arkel

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Arkel

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Arkel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een duurzame wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Arkel kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Arkel (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €800
20 m2€800 – €1325€1075 – €1625
40 – 45 m2€2200 – €2825€2650 – €3325
60 m2€3775 – €4350€4125 – €4725
85 m2 +€5200 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Advies: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand verstrekken we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Arkel? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ameide, Nieuwland en Meerkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzamere producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Arkel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort installatie (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Arkel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4240, 4241.

Plaats een reactie