Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sassenheim vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Sassenheim? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vertellen we je alles over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sassenheim!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-sassenheim-2170

Vloerverwarming laten leggen in Sassenheim

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Zo is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, parket, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sassenheim vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Teylingen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts regio Sassenheim

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sassenheim.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sassenheim

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sassenheim

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sassenheim.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sassenheim liggen tussen de €1000,00 tot €2325,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sassenheim (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€755 – €780
20 m2€825 – €1200€1125 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2850€2675 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4400€4050 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5725€5750 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sassenheim? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kaag, De Zilk en Buitenkaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Teylingen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.teylingen.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sassenheim?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sassenheim, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2166, 2170, 2171, 2172.

Plaats een reactie