Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoornaar vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hoornaar? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je alles over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoornaar!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hoornaar-4223

Vloerverwarming laten leggen in Hoornaar

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, gang, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tegels, parket, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hoornaar zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Hoornaar

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hoornaar.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoornaar

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Hoornaar

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hoornaar.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoornaar liggen rond de €925,00 – €2500,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoornaar (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€760 – €790
20 m2€825 – €1275€1000 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2825€2575 – €3375
60 m2€3825 – €4425€4050 – €4750
85 – 90 m2€5250 – €5675€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoornaar? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Dalem, Noordeloos en Spijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Molenlanden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoornaar?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoornaar, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4221, 4223.

Plaats een reactie