Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Molenaarsgraaf vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Molenaarsgraaf? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je nuttige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Molenaarsgraaf!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-molenaarsgraaf-2973

Vloerverwarming laten leggen in Molenaarsgraaf

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, badkamer, keuken, woonkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerafwerking als tapijt, PVC, vinyl, tegels, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Molenaarsgraaf vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Molenaarsgraaf

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming tref je meer over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Molenaarsgraaf.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH0Molenaarsgraaf

  Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Molenaarsgraaf

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Molenaarsgraaf.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Molenaarsgraaf liggen rond de €1000,00 tot €2275,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Molenaarsgraaf (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €810
20 – 25 m2€900 – €1200€1150 – €1550
40 m2€2200 – €2900€2600 – €3200
70 m2€3850 – €4475€4100 – €4700
80 – 90 m2€5200 – €5800€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Molenaarsgraaf? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oud-Alblas, Brandwijk en Waal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Molenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Molenaarsgraaf?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Molenaarsgraaf, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2973.

Plaats een reactie