Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bleskensgraaf vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Bleskensgraaf? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bieden wij handige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Bleskensgraaf!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-bleskensgraaf-2971

Vloerverwarming laten leggen in Bleskensgraaf

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met een professional ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bleskensgraaf eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Bleskensgraaf

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming check je details over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Bleskensgraaf.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bleskensgraaf

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Bleskensgraaf

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bleskensgraaf.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bleskensgraaf liggen tussen de €1175,00 tot €2300,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bleskensgraaf (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€760 – €795
25 m2€950 – €1275€975 – €1500
45 m2€2250 – €2850€2550 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4400€4175 – €4700
80 m2 +€5225 – €5700€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bleskensgraaf? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Waal, Molenaarsgraaf en Langerak.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bleskensgraaf?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor 10-15 m2 tot zeker €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bleskensgraaf, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2970, 2971.

Plaats een reactie