Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kinderdijk vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Kinderdijk? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site bekijk je uitgebreide informatie over de populaire soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kinderdijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kinderdijk-2961

Vloerverwarming laten leggen in Kinderdijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, toilet, badkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, laminaat, tapijt, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kinderdijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Kinderdijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna check je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kinderdijk.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kinderdijk

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Kinderdijk

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Kinderdijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kinderdijk liggen tussen de €950,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kinderdijk (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€770 – €800
20 – 25 m2€875 – €1300€1000 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2750€2500 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4425€4125 – €4800
85 m2 +€5225 – €5700€5575 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna tref je samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kinderdijk? Op deze pagina check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers en Lekkerkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kinderdijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.700 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kinderdijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2960, 2961.

Plaats een reactie