Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogblokland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hoogblokland? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bekijk je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogblokland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hoogblokland-4241

Vloerverwarming laten leggen in Hoogblokland

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, keuken. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, vinyl, linoleum, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Hoogblokland zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Hoogblokland

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok bieden we details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hoogblokland.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Remeha, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoogblokland

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Hoogblokland

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogblokland.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogblokland komen uit tussen de €1275,00 – €2325,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogblokland (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€770 – €790
25 m2€925 – €1300€975 – €1450
40 – 50 m2€2300 – €2825€2650 – €3200
70 m2€3775 – €4450€4050 – €4725
80 – 90 m2€5125 – €5725€5700 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Notitie: sommige types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna delen we stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogblokland? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Meerkerk, Arkel en Lexmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoogblokland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogblokland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4221, 4241.

Plaats een reactie