Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rhenen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Rhenen? Het is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rhenen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-rhenen-3911

Vloerverwarming laten leggen in Rhenen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, keuken, slaapkamer, badkamer, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, tapijt, tegels, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rhenen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Rhenen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming installateurs regio Rhenen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rhenen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Rhenen

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Rhenen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Rhenen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rhenen liggen op gemiddeld €1025,00 – €2000,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rhenen (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€765 – €795
25 m2€900 – €1275€975 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2750€2675 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4400€4000 – €4875
85 m2 +€5100 – €5725€5575 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna vind je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rhenen? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Putten, Zeewolde en Renswoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Rhenen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.rhenen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rhenen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.550 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rhenen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3910, 3911, 3912.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie