Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jubbega vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Jubbega? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Jubbega!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-jubbega-8411

Vloerverwarming laten leggen in Jubbega

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang, keuken, toilet. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood product ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Jubbega zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Jubbega

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder vind je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Jubbega.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Jubbega

Een elektrisch model werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Jubbega

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Jubbega.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Jubbega liggen rond de €1225,00 tot €2450,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jubbega (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€765 – €785
20 – 25 m2€925 – €1300€950 – €1575
50 m2€2225 – €2850€2700 – €3225
60 – 65 m2€3775 – €4400€4025 – €4850
80 – 85 m2€5125 – €5775€5575 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jubbega? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lippenhuizen, Hoornsterzwaag en Terwispel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Jubbega?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jubbega, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8410, 8411.

Plaats een reactie