Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ottoland vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Ottoland? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ottoland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ottoland-2975

Vloerverwarming laten leggen in Ottoland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Doorgaans zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tapijt, vinyl, linoleum, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ottoland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Ottoland

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Ottoland.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Ottoland

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Ottoland

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ottoland.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ottoland liggen tussen de €1125,00 tot €1900,00. De exacte kosten worden bepaald door meerdere zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ottoland (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€765 – €785
25 m2€925 – €1300€1150 – €1475
45 m2€2350 – €2850€2675 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4475€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5650€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bekijk je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ottoland? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Molenaarsgraaf, Goudriaan en Bleskensgraaf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Molenlanden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ottoland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ottoland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2975.

Plaats een reactie