Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw-Lekkerland vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nieuw-Lekkerland? Dit is een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform verstrekken we handige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw-Lekkerland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-nieuw-lekkerland-2957

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw-Lekkerland

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In die situatie ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, gang. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, vinyl, tapijt, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuw-Lekkerland vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Molenlanden en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts omgeving Nieuw-Lekkerland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Nieuw-Lekkerland.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Technea, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuw-Lekkerland

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Nieuw-Lekkerland

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw-Lekkerland.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw-Lekkerland liggen op gemiddeld €1175,00 tot €2475,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw-Lekkerland (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€755 – €795
20 – 25 m2€875 – €1275€1125 – €1575
45 – 50 m2€2325 – €2900€2525 – €3375
60 m2€3750 – €4425€4000 – €4700
90 m2 +€5225 – €5750€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: diverse vloertypes geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna vind je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw-Lekkerland? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ouderkerk aan den IJssel, Streefkerk en Krimpen aan de Lek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Molenlanden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.molenlanden.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw-Lekkerland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gewenste model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw-Lekkerland, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2957.

Plaats een reactie