Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winkel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Winkel? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Winkel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-winkel-1731

Vloerverwarming laten leggen in Winkel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste producten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, parket, vinyl, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Winkel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Winkel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder tref je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Winkel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Winkel

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Winkel

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Winkel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Winkel liggen rond de €975,00 tot €2125,00. Goede prijsindicaties hangen af van verschillende werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winkel (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€765 – €800
20 m2€900 – €1325€950 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2825€2650 – €3325
70 m2€3725 – €4375€4175 – €4725
85 – 90 m2€5100 – €5700€5700 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Notitie: diverse types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winkel? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Noord-Scharwoude, Lutjewinkel en Zuid-Scharwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Winkel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het soort product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winkel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1730, 1731, 1733.

Plaats een reactie