Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Oever vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Den Oever? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Den Oever!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-den-oever-1779

Vloerverwarming laten leggen in Den Oever

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, laminaat, tegels, tapijt, vinyl, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Den Oever zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts regio Den Oever

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Den Oever.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Den Oever

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Den Oever

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Den Oever.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Oever kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Oever (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€775 – €810
20 m2€925 – €1300€950 – €1650
40 m2€2250 – €2850€2550 – €3400
60 m2€3800 – €4450€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5750€5725 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: enkele types werken minder goed. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Oever? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hippolytushoef, Julianadorp en Middenmeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Den Oever?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 10-15 m2 tot zeker €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Oever, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1779.

Plaats een reactie