Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hippolytushoef vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Hippolytushoef? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vind je praktische informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hippolytushoef!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hippolytushoef-1778

Vloerverwarming laten leggen in Hippolytushoef

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, tegels, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Hippolytushoef vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Hippolytushoef

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem hangt af van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je praktische informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hippolytushoef.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hippolytushoef

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hippolytushoef

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hippolytushoef.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hippolytushoef liggen rond de €1200,00 tot €2500,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hippolytushoef (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€770 – €795
20 – 25 m2€925 – €1200€1100 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2750€2700 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4750
90 m2 +€5250 – €5650€5600 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hippolytushoef? In het schema hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Slootdorp, Westerland en Kreileroord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hippolytushoef?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hippolytushoef, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1777, 1778.

Plaats een reactie