Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wieringerwaard vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Wieringerwaard? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Wieringerwaard!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-wieringerwaard-1766

Vloerverwarming laten leggen in Wieringerwaard

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, vinyl, PVC, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wieringerwaard vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Wieringerwaard

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wieringerwaard.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, AWB, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Wieringerwaard

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Wieringerwaard

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wieringerwaard.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wieringerwaard schommelen tussen de €1100,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wieringerwaard (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€775 – €795
20 – 25 m2€875 – €1225€1150 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2800€2600 – €3275
70 m2€3725 – €4450€4025 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5750€5750 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: enkele vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wieringerwaard? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Anna Paulowna, Kolhorn en Callantsoog.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hollands Kroon krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wieringerwaard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.450 voor 10 m2 tot zo’n €5.600 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wieringerwaard, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1766.

Plaats een reactie