Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerland vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Westerland? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Westerland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-westerland-1778

Vloerverwarming laten leggen in Westerland

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door die keuze heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, badkamer, keuken, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, PVC, laminaat, tapijt, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Westerland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Westerland

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Westerland.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westerland

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Westerland

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Westerland.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerland liggen tussen de €925,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende factoren. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerland (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€760 – €795
20 – 25 m2€850 – €1275€950 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2875€2600 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4375€4125 – €4700
85 – 90 m2€5225 – €5650€5575 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Tip: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerland? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Middenmeer, Den Oever en Slootdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Westerland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type product, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerland, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1778.

Plaats een reactie