Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kolhorn vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kolhorn? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kolhorn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kolhorn-1767

Vloerverwarming laten leggen in Kolhorn

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, parket, vinyl, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kolhorn alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Kolhorn

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bekijk je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Kolhorn.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Kolhorn

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Kolhorn

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Kolhorn.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kolhorn liggen rond de €1000,00 tot €2050,00. Accurate kostenramingen hangen af van allemaal facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kolhorn (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€770 – €795
20 m2€800 – €1350€1050 – €1525
45 m2€2250 – €2775€2700 – €3400
60 m2€3725 – €4425€4000 – €4900
85 m2 +€5175 – €5675€5525 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kolhorn? Onderstaand vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Breezand, Barsingerhorn en Anna Paulowna.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kolhorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kolhorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1767.

Plaats een reactie