Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Slootdorp vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Slootdorp? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform check je handige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Slootdorp!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-slootdorp-1774

Vloerverwarming laten leggen in Slootdorp

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, parket, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Slootdorp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Slootdorp

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Slootdorp.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Slootdorp

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Slootdorp

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Slootdorp.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Slootdorp schommelen tussen de €1275,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Slootdorp (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€750 – €800
20 m2€900 – €1200€1125 – €1500
45 m2€2325 – €2825€2500 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4425€4200 – €4800
80 – 85 m2€5250 – €5800€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Slootdorp? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Wieringerwerf, Middenmeer en Haringhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hollands Kroon heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Slootdorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Slootdorp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1774.

Plaats een reactie