Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwe Niedorp vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Nieuwe Niedorp? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je nuttige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwe Niedorp!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nieuwe-niedorp-1733

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwe Niedorp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, tegels, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwe Niedorp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Nieuwe Niedorp

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we meer over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwe Niedorp.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuwe Niedorp

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwe Niedorp

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwe Niedorp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een goedkope manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwe Niedorp liggen rond de €1175,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwe Niedorp (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€765 – €810
20 m2€925 – €1300€1075 – €1450
50 m2€2275 – €2825€2600 – €3225
65 m2€3750 – €4400€4100 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5725€5575 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwe Niedorp? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Winkel, Oude Niedorp en Oudkarspel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwe Niedorp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwe Niedorp, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1733.

Plaats een reactie