Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kreileroord vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Kreileroord? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Kreileroord!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-kreileroord-1773

Vloerverwarming laten leggen in Kreileroord

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met die beslissing weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer, toilet. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerafwerking als tapijt, vinyl, parket, linoleum, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Kreileroord vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs regio Kreileroord

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bekijk je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kreileroord.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Kreileroord

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Kreileroord

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kreileroord.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kreileroord kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2250,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door velerlei facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kreileroord (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€775 – €790
20 – 25 m2€900 – €1275€1050 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2850€2500 – €3400
60 m2€3700 – €4375€4000 – €4700
80 m2 +€5100 – €5700€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kreileroord? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haringhuizen, Slootdorp en Barsingerhorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kreileroord?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kreileroord, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1773.

Plaats een reactie