Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Veld vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in t Veld? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina vind je alles over de veel gekozen soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in t Veld!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-t-veld-1735

Vloerverwarming laten leggen in t Veld

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tegels, parket, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in t Veld eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installateurs regio t Veld

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in t Veld.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Therminon, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in t Veld

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in t Veld

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in t Veld.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in t Veld liggen rond de €1150,00 – €2475,00. De definitieve prijzen hangen af van veel werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Veld (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€755 – €785
20 – 25 m2€800 – €1225€1150 – €1525
40 – 45 m2€2325 – €2800€2625 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4425€4175 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5650€5525 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bieden we kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Veld? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuwe Niedorp, Zijdewind en Lutjewinkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in t Veld?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het soort systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Veld, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1735.

Plaats een reactie