Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oude Niedorp vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oude Niedorp? Het is een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oude Niedorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oude-niedorp-1734

Vloerverwarming laten leggen in Oude Niedorp

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oude Niedorp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij Oude Niedorp

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je meer over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oude Niedorp.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Oude Niedorp

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oude Niedorp

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oude Niedorp.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oude Niedorp schommelen tussen de €1225,00 – €2425,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oude Niedorp (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €800
25 m2€800 – €1275€1075 – €1600
45 m2€2300 – €2900€2700 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4450€4075 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5725€5650 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oude Niedorp? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Lutjewinkel, t Veld en Winkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oude Niedorp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oude Niedorp, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1734.

Plaats een reactie