Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beekbergen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Beekbergen? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site delen we alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Beekbergen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-beekbergen-7361

Vloerverwarming laten leggen in Beekbergen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, gang. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tegels, PVC, linoleum, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beekbergen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Beekbergen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bekijk je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Beekbergen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Beekbergen

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Beekbergen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Beekbergen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beekbergen komen uit tussen de €925,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beekbergen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€765 – €790
20 – 25 m2€900 – €1275€1025 – €1525
45 m2€2275 – €2825€2525 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4400€4000 – €4900
85 m2 +€5250 – €5725€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder vind je stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beekbergen? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Radio Kootwijk, Lieren en Hoog Soeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Apeldoorn bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Beekbergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beekbergen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7360, 7361.

Plaats een reactie