Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breezand vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Breezand? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Breezand!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-breezand-1764

Vloerverwarming laten leggen in Breezand

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, toilet, gang, keuken, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, linoleum, vinyl, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Breezand zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Breezand

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema lees je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Breezand.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Therminon, Warmup0Breezand

  Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Breezand

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Breezand.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Breezand liggen tussen de €1075,00 tot €2150,00. De definitieve prijzen komen tot stand door veel factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breezand (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€770 – €810
25 m2€925 – €1350€1100 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2825€2675 – €3400
65 m2€3700 – €4425€4125 – €4775
90 m2 +€5125 – €5775€5725 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breezand? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Callantsoog, Wieringerwaard en Oudesluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hollands Kroon kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Breezand?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.000 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breezand, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1764.

Plaats een reactie