Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zijdewind vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zijdewind? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal delen we veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zijdewind!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-zijdewind-1736

Vloerverwarming laten leggen in Zijdewind

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, toilet, badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, linoleum, laminaat, parket, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Zijdewind vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Zijdewind

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. Hieronder lees je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zijdewind.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Zijdewind

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zijdewind

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Zijdewind.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zijdewind liggen rond de €1025,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zijdewind (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €780
20 – 25 m2€850 – €1275€1100 – €1550
40 m2€2325 – €2800€2550 – €3350
60 – 65 m2€3725 – €4425€4125 – €4700
85 m2 +€5225 – €5650€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand tref je in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zijdewind? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oude Niedorp, Waarland en Nieuwe Niedorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zijdewind?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.350 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het gekozen model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zijdewind, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1736.

Plaats een reactie