Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middenmeer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Middenmeer? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site vertellen we je veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Middenmeer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-middenmeer-1775

Vloerverwarming laten leggen in Middenmeer

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Middenmeer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming specialisten omgeving Middenmeer

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we meer details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Middenmeer.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Middenmeer

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Middenmeer

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Middenmeer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Middenmeer komen uit tussen de €1200,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middenmeer (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€755 – €785
25 m2€875 – €1200€1075 – €1500
45 m2€2225 – €2900€2675 – €3250
60 – 65 m2€3775 – €4425€4125 – €4750
80 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna check je overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middenmeer? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Kreileroord, Hippolytushoef en Wieringerwerf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hollands Kroon krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Middenmeer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10 m2 tot wel €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middenmeer, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1775.

Plaats een reactie