Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hapert vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hapert? Het is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal check je praktische informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hapert!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-hapert-5527

Vloerverwarming laten leggen in Hapert

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, gang, slaapkamer, toilet, woonkamer. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, vinyl, tapijt, linoleum, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Hapert eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bladel en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Hapert

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hapert.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Technea, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Hapert

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Hapert

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hapert.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hapert variëren tussen de €1225,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen komen tot stand door veel onderdelen. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hapert (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€765 – €785
20 m2€875 – €1275€1050 – €1550
45 m2€2275 – €2825€2550 – €3400
65 – 70 m2€3800 – €4500€4050 – €4775
80 m2 +€5200 – €5650€5700 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Notitie: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hapert? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Steensel, Hoogeloon en Wintelre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bladel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bladel.nl). Voor groene energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hapert?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hapert, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5527.

Plaats een reactie