Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wieringerwerf vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Wieringerwerf? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vertellen we je handige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wieringerwerf!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wieringerwerf-1771

Vloerverwarming laten leggen in Wieringerwerf

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, woonkamer, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, tegels, PVC, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Wieringerwerf alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming experts regio Wieringerwerf

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je meer details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wieringerwerf.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wieringerwerf

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Wieringerwerf

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wieringerwerf.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wieringerwerf liggen rond de €1275,00 tot €2025,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wieringerwerf (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€775 – €790
25 m2€800 – €1225€1125 – €1500
40 – 50 m2€2250 – €2900€2675 – €3325
70 m2€3700 – €4475€4050 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5800€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema check je in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wieringerwerf? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Barsingerhorn, Kreileroord en Kolhorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hollands Kroon is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wieringerwerf?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wieringerwerf, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1770, 1771.

Plaats een reactie