Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haringhuizen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Haringhuizen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haringhuizen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-haringhuizen-1769

Vloerverwarming laten leggen in Haringhuizen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, parket, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Haringhuizen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Haringhuizen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haringhuizen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, Magnum, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Haringhuizen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Haringhuizen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Haringhuizen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haringhuizen liggen op gemiddeld €925,00 – €1850,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haringhuizen (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€765 – €805
20 m2€875 – €1200€975 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2775€2500 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4375€4200 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5725€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder delen we samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haringhuizen? Onderstaand bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kolhorn, Wieringerwerf en Wieringerwaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hollands Kroon ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Haringhuizen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haringhuizen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1769.

Plaats een reactie