Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Anna Paulowna vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Anna Paulowna? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Anna Paulowna!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-anna-paulowna-1761

Vloerverwarming laten leggen in Anna Paulowna

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zo heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, keuken, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende producten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, tapijt, vinyl, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Anna Paulowna op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen regio Anna Paulowna

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema check je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Anna Paulowna.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Anna Paulowna

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Anna Paulowna

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Anna Paulowna.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een slimme manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Anna Paulowna variëren tussen de €1050,00 – €2200,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Anna Paulowna (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€755 – €800
25 m2€800 – €1200€1050 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2850€2625 – €3400
70 m2€3800 – €4450€4025 – €4800
90 m2 +€5100 – €5750€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Anna Paulowna? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Oudesluis, Breezand en t Zand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hollands Kroon kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Anna Paulowna?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het type systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Anna Paulowna, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1760, 1761.

Plaats een reactie