Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lutjewinkel vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Lutjewinkel? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we bruikbare informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lutjewinkel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-lutjewinkel-1732

Vloerverwarming laten leggen in Lutjewinkel

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, gang, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, laminaat, tegels, PVC, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Lutjewinkel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Lutjewinkel

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lutjewinkel.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lutjewinkel

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lutjewinkel

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Lutjewinkel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lutjewinkel variëren tussen de €975,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lutjewinkel (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €795
25 m2€925 – €1250€1125 – €1625
45 m2€2350 – €2850€2575 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4500€4200 – €4900
85 m2 +€5125 – €5725€5550 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lutjewinkel? Onderstaand bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oudkarspel, Nieuwe Niedorp en Noord-Scharwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lutjewinkel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 m2 tot zeker €5.300 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lutjewinkel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1732.

Plaats een reactie