Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Barsingerhorn vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Barsingerhorn? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Barsingerhorn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-barsingerhorn-1768

Vloerverwarming laten leggen in Barsingerhorn

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zo mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, vinyl, laminaat, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Barsingerhorn vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hollands Kroon en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven nabij Barsingerhorn

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming lees je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Barsingerhorn.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Warmup, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Barsingerhorn

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Barsingerhorn

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Barsingerhorn.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Barsingerhorn liggen op gemiddeld €950,00 – €2450,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Barsingerhorn (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€750 – €780
20 m2€850 – €1250€1150 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2825€2675 – €3225
60 – 70 m2€3750 – €4500€4100 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5775€5625 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Barsingerhorn? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Wieringerwaard, Haringhuizen en Breezand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hollands Kroon kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hollandskroon.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Barsingerhorn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10-15 m2 tot zeker €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Barsingerhorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1768.

Plaats een reactie