Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Utrecht vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Utrecht? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten check je veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Utrecht!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.

Vloerverwarming laten leggen in Utrecht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, parket, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Utrecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Utrecht en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Utrecht

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de lijst hierna check je handige informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Utrecht.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, WTH, e-Heat, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Utrecht

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Utrecht

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Utrecht.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Utrecht liggen tussen de €1200,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Utrecht (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €790
25 m2€825 – €1325€1100 – €1475
50 m2€2200 – €2775€2675 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4500€4125 – €4900
80 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, afvoer en uurloon (Provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: diverse types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.
Vergelijk specialisten in: IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten en Vijfheerenlanden.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.