Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijk bij Duurstede vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Wijk bij Duurstede? Vloerverwarming is een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijk bij Duurstede!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-wijk-bij-duurstede-3962

Vloerverwarming laten leggen in Wijk bij Duurstede

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door die keuze is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, PVC, laminaat, vinyl, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wijk bij Duurstede eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Wijk bij Duurstede en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen regio Wijk bij Duurstede

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze hangt af van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming lees je handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wijk bij Duurstede.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wijk bij Duurstede

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wijk bij Duurstede

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijk bij Duurstede.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijk bij Duurstede liggen tussen de €1225,00 – €1825,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijk bij Duurstede (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€765 – €785
25 m2€800 – €1350€1125 – €1500
50 m2€2200 – €2825€2525 – €3250
65 – 70 m2€3800 – €4425€4075 – €4775
90 m2 +€5125 – €5700€5725 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema check je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijk bij Duurstede? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Renswoude, Woudenberg en Bunnik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Wijk bij Duurstede bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijkbijduurstede.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wijk bij Duurstede?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het soort model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijk bij Duurstede, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3960, 3961, 3962.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie