Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJsselstein vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in IJsselstein? Dit is een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website lees je praktische informatie over de populaire soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJsselstein!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ijsselstein-3401

Vloerverwarming laten leggen in IJsselstein

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan keuken, gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, parket, PVC, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in IJsselstein alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in IJsselstein en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio IJsselstein

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze hangt af van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vind je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in IJsselstein.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Technea, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in IJsselstein

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in IJsselstein

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in IJsselstein.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in IJsselstein liggen rond de €1025,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJsselstein (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€760 – €780
20 m2€850 – €1300€1125 – €1575
45 m2€2200 – €2900€2650 – €3400
60 m2€3700 – €4400€4200 – €4775
80 – 85 m2€5125 – €5725€5525 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema verstrekken we overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJsselstein? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Papendrecht, Sliedrecht en Lopik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente IJsselstein bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ijsselstein.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in IJsselstein?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJsselstein, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405.

Plaats een reactie