Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Soest vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Soest? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform lees je praktische informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Soest!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-soest-3762

Vloerverwarming laten leggen in Soest

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, linoleum, parket, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Soest eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Soest en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts omgeving Soest

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we praktische informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Soest.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Therminon, e-Heat, Magnum0Soest

  Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Een korte reactietijd.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Soest

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Soest.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Soest liggen tussen de €1125,00 – €2425,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Soest (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €810
20 m2€850 – €1225€1050 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2775€2700 – €3325
60 – 70 m2€3825 – €4350€4200 – €4775
80 m2 +€5150 – €5775€5600 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok check je stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Soest? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Baarn, Bunschoten en Barneveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Soest ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.soest.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Soest?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.000 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Soest, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie