Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amersfoort vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Amersfoort? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we handige informatie over de diverse typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Amersfoort!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-amersfoort-3811

Vloerverwarming laten leggen in Amersfoort

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, badkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, vinyl, tapijt, linoleum, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Amersfoort zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Amersfoort en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs nabij Amersfoort

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Amersfoort.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, WTH, Therminon, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Amersfoort

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Amersfoort

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Amersfoort.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Amersfoort variëren tussen de €1275,00 tot €2050,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amersfoort (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€800 – €1200€1000 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2875€2575 – €3325
60 m2€3850 – €4425€4125 – €4900
90 m2 +€5200 – €5800€5750 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna check je een toelichting / de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amersfoort? Hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Eemnes, Soest en Leusden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Amersfoort is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.amersfoort.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Amersfoort?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amersfoort, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie