Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woerden vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Woerden? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we bruikbare informatie over de actuele soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Woerden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-woerden-3447

Vloerverwarming laten leggen in Woerden

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer, badkamer, gang. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, linoleum, laminaat, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Woerden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Woerden en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Woerden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Woerden.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Woerden

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Woerden

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Woerden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Woerden variëren tussen de €925,00 – €2075,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende facetten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woerden (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€765 – €780
20 – 25 m2€925 – €1225€975 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2850€2550 – €3375
65 – 70 m2€3800 – €4475€4025 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5725€5750 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woerden? Hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Montfoort, Oudewater en Utrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Woerden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.woerden.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Woerden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.050 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woerden, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie