Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bunschoten vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Bunschoten? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform check je handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bunschoten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bunschoten-3752

Vloerverwarming laten leggen in Bunschoten

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tapijt, laminaat, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bunschoten eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Bunschoten en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Bunschoten

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming check je meer details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bunschoten.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Bunschoten

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bunschoten

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Bunschoten.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bunschoten liggen rond de €1225,00 tot €1850,00. De precieze kosten komen tot stand door veel zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bunschoten (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€760 – €800
25 m2€925 – €1300€1050 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2825€2500 – €3325
60 – 70 m2€3725 – €4400€4125 – €4725
80 m2 +€5175 – €5650€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bunschoten? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zeist, De Bilt en Eemnes.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bunschoten is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bunschoten.nl). Voor duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bunschoten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 15 m2 oplopend tot €6.350 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bunschoten, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3750, 3751, 3752.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie