Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Houten vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Houten? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je bruikbare informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Houten!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-houten-3995

Vloerverwarming laten leggen in Houten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, PVC, vinyl, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Houten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Houten en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming specialisten regio Houten

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vind je meer info over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. Vooral bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Houten.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Houten

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Houten

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Houten.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Houten variëren tussen de €1200,00 tot €2125,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende zaken. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de prijzen bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Houten (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€765 – €805
20 m2€850 – €1300€1125 – €1600
40 – 45 m2€2300 – €2750€2525 – €3375
70 m2€3850 – €4425€4025 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5750€5750 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: diverse constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Houten? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Tiel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Houten kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.houten.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Houten?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het soort product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Houten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie