Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vijfheerenlanden vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Vijfheerenlanden? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Vijfheerenlanden!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vijfheerenlanden-4141

Vloerverwarming laten leggen in Vijfheerenlanden

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als laminaat, linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Vijfheerenlanden zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Vijfheerenlanden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna check je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Vijfheerenlanden.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Vijfheerenlanden

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Vijfheerenlanden

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vijfheerenlanden.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vijfheerenlanden liggen rond de €1175,00 – €2275,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vijfheerenlanden (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€755 – €810
25 m2€925 – €1275€1025 – €1525
40 – 45 m2€2250 – €2775€2500 – €3300
60 – 70 m2€3700 – €4350€4175 – €4875
85 m2 +€5200 – €5775€5700 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna delen we kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vijfheerenlanden? Hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Buren, Neder-Betuwe en West Betuwe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vijfheerenlanden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vijfheerenlanden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4130, 4131, 4132, 4133.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie